Menu
srp eng

Termotehničke instalacije

Bilo da se radi o postavljanju ili održavanju uređaja za grejanje i hlađenje, ventilaciju i klimatizaciju, tu smo da saslušamo Vaše ideje, predloge i obezbedimo za Vas najbolje moguće rešenje.

Specijalizovani smo za, kako unutrašnji, tako i spoljašnji razvod instalacija klimatizacije, grejanja i hlađenja, uz povezivanje, puštanje u rad i održavanje pumpi, ventilatora, kompresora, izmenjivača toplote.

Iskustvo i znanje potvrđujemo brojnim izvedenim instalacijama na objektima poput Fabrike Fiat u Kragujevcu, Terminala za skladištenje i pretovar naftnih derivata u Sremskim Karlovcima, Fabrike Bosch u Pećincima, do instalacija na najmodernijim stambenim objektima poput Novog Dorćola, K Distrikta, Sava Centra i drugih.

Proizvodnja ventilacionih kanala

Proizvodimo kanale za ventilaciju, klimatizaciju, dimoudaljenje (smoke exhausting). U našem asortimanu su:

  • Četvrtasti kanali i fiting od pocinkovanog lima
  • Spiro kanali i fiting od pocinkovanog lima
  • Četvrtasti zavareni kanali od crnog čeličnog lima
  • Venilacione krovne kape
  • Plenumske kutije za distributivne elemente
  • Horizontalne vodonepropusne fiksne žaluzine

Za proizvedene kanale posedujemo atest o nepropusnosti.

Hidrotehničke instalacije

"Iz vode je sve postalo!" rekao je grčki filozof Tales. I zaista, voda je nešto bez čega ne možemo.

Zato smo mi tu da Vam, prateći savremene trendove u arhitekturi, građevinarstvu i vodosnabdevanju, obezbedimo redovno snabdevanje vodom i ispravne instalacije. Tu smo da Vam rešimo sve nedoumice, zahteve, probleme i pitanja.

Naša delatnost obuhvata sve tipove hidrotehničkih instalacija, počev od projektovanja do izvođenja kako spoljašnjih, tako i unutrašnjih instalacija, uključujući hidro postrojenja, pumpe, rezervoare, sisteme za krovnu odvodnju.

Višegodišnje iskustvo zasnivamo na brojnim izvedenim objektima, poput: stambeno-poslovog kompleksa u bloku A - Novi Beograd, kompleksa „Central Garden“ u Beogradu i drugih.

Procesne instalacije

Iako ne shvatamo uvek značaj upotrebe komprimovanog vazduha, on zapravo predstavlja vitalni deo većine proizvodnih procesa danas. Termo Tim u svom sastavu ima eksperte i licencirane procesne inženjere za razvoj, projektovanje i implementaciju savremenih tehničko-tehnoloških rešenja u ovoj oblasti.

Poseban akcenat dajemo na projektovanje i izgradnju kompresorskih stanica koje su važna karika svakog proizvodnog pogona, a čist i suv vazduh koji koriste postrojenja ili pneumatski alati garantuju njihovu dugotrajnost. Svim klijentima savetujemo instalaciju sušača vazduha i linijske filtere različitih gradacija, zavisno o kom obliku proizvodnje se radi, kao i od stepena osetljivosti proizvodnih postrojenja.

Sprinkler instalacije

Jedna od najzastupljenihih i najefikasnijih metoda zaštite od požara.

Sastoji se od sistema vodosnabdevanja, koji obezbeđuje adekvatan pritisak i protok u cevovodnom sistemu za distribuciju vode, na kome su priključene protivpožarne prskalice.

U zavisnosti od tipa prostorija i potencijalne opasnosti od smrzavanja vode, izvodimo suvi ili mokri sprinkler sistem.

Primeri našeg dobrog sprovođenja prakse u ovom segmentu instalacija su Distributivni centar LIDL u Novoj Pazovi, Tržni centar Ada Mall u Beogradu, GTC Green Heart u Beogradu, Fabrika Robert Bosch u Šimanovcima.

Odimljavanje

Jedan od najvažnijih segmenata sistema pasivne zaštite od požara čini požarna ventilacija. Osnovni zadatak ovih sistema je obezbedjenje protivdimne zaštite ljudi i protivdimne zaštite objekta.

Naš tim iskusnih inženjera je u potpunosti obučen za implementaciju sistema za odimljavanje što je i dokazao brojnim referencama iz ove oblasti.